Jeg har elsket dig så længe (Il y a longtemps que je t’aime)

Jeg har en forkærlighed for franske film. Jeg synes de er eminente til at lave film om store emner i livet, uden det bliver overstrømmende af store følelser og sort/hvide konklusioner. Ofte fortælles historien bare med skuespilspræsentationer, som oftes ikke ses så levende og velspillet fra andre lande.

Jeg har elsket dig så længe er ingen undtagelse. Juliette har siddet 15 år i fængelse og flytter ved sin løsladelse ind hos sin lillesøster, som har savnet hende alle årene. Vi er som tilskuer ikke klar over, hvad Juliettes forbrydelse er, men kan se på omgivelserne, at det må være noget utilgiveligt. Juliette kæmper med at falde til i et nyt liv, mens hendes søster kæmper for at nå ind til hende.

Kristin Scott Thomas spiller eliment i rollen som Juliette, som ikke kan tilgive sig selv eller lukke andre ind, for hun er ikke længere værd at elske. Elsa Zylberstein som søsteren, der ikke forstå, hvad der skete og er låst fast i rollen, som den udenforstående lillesøster, der skånes for sandheden og dermed lukkes ude.

Fransk film med skuespillet i højsædet. Indleverede, rørende og fantastisk.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Set på DVD og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s