The League of Extraordinary Gentlemen

Efter at havde genlæst Alan Moores grafiske novelle, der ligger til grund for filmen, fik jeg lyst til at gense den.

The League of Extraordinary Gentlemen har altid været en af mine ynglings tegneserier, jeg kan godt lide tanken om at samle store personligheder fra forskellige klassiker. Mina Harker fra Dracula af Bram Stoker, Allan Quatermain fra Kong Salomons miner af H. Rider Haggard, Kaptajn Nemo fra En verdensomsejling under havet af Jules Verne, Edward Hyde fra Dr. Jekyll og Mr. Hyde af Robert Louis Stevenson og Hawley Griffin fra Den usynlige mand af H.G. Wells.

Lad det være sagt med det samme udover personerne, har historierne i tegneserien og filmen ikke meget med hinanden at gøre, filmen har yderligere tilføget 2 personer til selskabet; Dorian Gray fra The Picture of Dorian Gray af Oscar Wilde, der ikke optræder i tegneserien udover på et maleri, samt Tom Sawyer fra Tom Sawyer af Mark Twain, dog her som voksen. Måske havde den sidste tilføjelse noget at gøre med, der også skulle være et ”amerikansk” medlem af selskabet.

Filmen fik ikke de bedste anmeldelser med på vejen i sin tid, men jeg synes rigtigt godt om den, udover Sean Connery i rollen som Allan Quatermain, har filmen ikke de store navne med. Hvis man ikke forvender Alan Moores grafiske novelle filmatiseret, men bare hans ide om et hemmeligt selskab, som kan rede England når andre/andet fejler, så lykkes filmen rigtigt godt. Jeg synes, rollerne er godt besat og det var sjov, med et gensyn med Dorian Gray, i en lidt anden rolle end sidste film med ham.

Film af denne slags skal være underholdende, flot filmet og fede effekter, jeg synes The League of Extraordinary Gentlemen har det hele.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Set på DVD og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s