A.I. ARTIFICIAL INTELLIGENCE

I en verden, hvor der er mangel på naturlige resurser, styres alt af avanceret teknologi og robotter. Firmaet Cybertronics Manufacturing producerer den første robot med følelser. Hans navn er David og som et forsøg kommer han i pleje hos Henry og Monica. David får hurtigt rollen som deres rigtige barn, men en række uventede begivenheder gør dette liv umuligt for David. Sammen med sin beskytter, tøjbjørnen Teddy, begiver han sig ud på en rejse for at finde ud af, hvor han hører til. © Scope

Zulu sendte denne søde lille film i går aften og jeg tog muligheden for at gense den.

 

Haley Joel Osment og Jude Law spiller hovedrollerne, Haley Joel Osment er mest kendt for sin rolle i ”Den Sjette Sans”, som han blev Oscor nomineret for. Efter A.I. har han mest lagt stemmer til diverse pc-spil.

A.I. var gennembrudet for Jude Law i rollen som robotten Gigolo Joe. Han havde dog gjort sig bemærket i ”Wilde”, som Oscar Wildes elsker og i ”The Talented Mr. Ripley”, som de fleste husker ham fra. Det skal lige nævnes, at ”Wilde” er en fremragende film om Oscar Wildes liv, hvis man bare har en smule interesse i Wilde.

Efter gensynet med filmen husker jeg hvorfor. Jeg synes på den ene side, at det er en fantastisk fortælling, men på den anden side desværre også et amerikansk eventyr. Referencerne til Pinocchio er tydelige, og eventyret bliver også brugt som en rød tråd gennem filmen. I min verden ville filmen have været til topkarakter, hvis den stoppede 20 min før den gør, men som så mange amerikanske film, skal vi have en happy ending, som desværre ødelægger filmen lidt for mig.

Steven Spielberg har instrukeret, og det gør han som altid godt, men uden videre bemærkelseværdigt i filmen. Haley Joel Osment giver den hele armen som robotten, der lærer at elske, men mangler det sidste touch, som han havde i ”Den Sjette Sans”. Jude Law er godt casted som elskovsrobotten Joe, og bringer lidt smil ind i filmen.

 Alt i alt en sød lille film, som jeg dog ikke behøver at gense.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Set i TV og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s